TUGGUMMI

Att tugga tuggummi

i skolan ska, enligt en artikel i Helsingborgs Dagblad, ge bättre studieresultat 😉Orsak och verkan? Enligt artikeln blir man piggare av att tugga, exempelvis tuggummi. Om man under ett prov i skolan börjar bli trött i hjärnan så hjälper det att börja använda käkmusklerna för att få fart på tankeverksamheten igen. Förklaringen enligt artikeln är att blodflödet till hjärnan ökar p.g.a. ökad puls och ökat blodtryck. – Skulle väl vara av ansträngningen då, antar jag?

Vår senaste författare

Gunilla Sahlin, har en helt annan syn på tuggummituggandet. – ”… Vad är det för fel på tuggummi nu då? Felet stavas xylitol, sorbitol och mannitol? Sötningsmedel. Min beroendehjärna klarar inte av att skilja på kolhydrater/socker och sötningsmedel. Den tror att den får sin drog och går igång på alla cylindrar…
Alltså socker. Tuggummi inehåller socker som ger en snabb energikick, som doping ungefär.

Gunillas bok om socker och sockerberoende kommer ut den 19:e den här månaden och du kan köpa den här, på Pickabook 😉

Ett svar till “TUGGUMMI

  1. Alltså, själva tuggandet och sugandet är nog bra för koncentrationen för många. Tror jag, som jobbat i skolan i dryga 40 år. Men vad man tuggar är en annan sak. LCHF:are som jaq är kan jag jag ju ändå tänka att det måste finnas bra grejor att stoppa i munnen, som inte triggar sockersuget. Tugg och sug hör ju till det människan får med generna och autonoma nervsystemet. Jag tror inte det handlar om att bli piggare. Snarare att avleda alla intryck som tränger sig på.
    Å andra sidan finns det gott om studenter och andra som kan tacka narkotiska preparat som t.ex. amfetamin. för sina studieresultat. Då blir man uppenbarligen piggare, om än med stor trötthet efteråt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s