SMÖRBRIST – EN HELT ANNAN LÖSNING

Flott är flott!

I brist på bröd äter bagarens barn bullar.
– Om det nu verkligen skulle bli allvarlig brist på SMÖR finns det ett mycket bra komplement, nämligen ister. Enligt den här länken får vi veta att Ister/Flott kan användas som både stekfett och på mackan.

”Förr var det vanligt i Sverige att på bordet ställa fram små krus med svinflott med tillsats av lite kryddor och lök, för att användas i stället för smör på bröd.”

Smörgås med flott isf smör kallas här i Skåne för ”fittamadar” vilket säkert förbryllat en och annan upplänning. 😉
Vi LCHF:are får väl nöja oss med stekningsvarianten och så förstås till att woka i.

Annonser

One response to “SMÖRBRIST – EN HELT ANNAN LÖSNING

  1. På restaurang AG fick vi ”lardo” att bre på bröd. Det var ister och talg blandat och smaksatt med örter. Väldigt gott tyckte jag.
    Tina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s