FÅ SMAL MIDJA MED FULLKORN

Så var det dax

igen, Expressen försöker hitta nya (och dumma) läsare!

I en artikel idag skriver man att ”Fullkornsprodukter som pärlkorn, dinkel, fullkornsrågbröd och havregryn är inte bara sund kost – det är också ett effektivt skydd mot fett runt midjan.”

Man har kroppsskannat

2.834 personer mellan 32 och 83 år, samtidigt som man frågat vad de ätit.
Svaret blev att man skulle äta tre (3) portioner fullkornsprodukter om dagen 😦
Och därtill fick man högst äta en portion ”förarbetade” kornprodukter (vitt mjöl kanske?). Om man fixar det här får man 10% mindre fett kring midjan.

Expressen skriver vidare

”Därmed kan du faktiskt äta dig bort från det farliga magfettet, om du till exempel ser till att äta havregryn till frukost, rågbröd till lunch och lite kokt dinkel till kvällsmat.
Fett runt midjan är farligt eftersom det lätt friges i blodbanorna där fettet kan anhopas.”

Och vad är det för fel i ovanstående då?

Om du käkar en kost som uteslutande består av kolhydrater så får du garanterat bukfettma! dessutom är risken stor att du får magknip och väderspänningar (fiser).

Påståendet att: ”Fett runt midjan är farligt eftersom det lätt friges i blodbanorna där fettet kan anhopasÄr fullständigt tagit ur luften 😦

Fettet runt midjan finns där för att man har ätit för mycket kolhydrater och druckit för mycket läsk sötad med fruktos. ”Fettet i våra blodådror”, här syftar artikelförfattaren på högt kolesterol, finns där för att skydda kärlen mot inflammation som bl.a. uppstår om man äter för mycket socker med därav följande höga insulinnivår.

Sedan är frågan

om det verkligen är fullkornsprodukterna och som gör de här människorna lite smalare? Eller om det är så att människor som lever ett i övrigt sunt liv, ex.vis högst en portion med högt GI per dag, och är smala, också väljer att äta mer fullkornsprodukter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s