SOPPA PÅ EN SPIK

Eller rättare

soppa på tid. Idag lagade jag soppa med klockan i högsta hugg. Många drar sig för att göra soppa för att det tar för lång tid. Dagens soppa räcker till ca sex pers eller till oss två i två dagar plus en liten förrätt på fredag.Ingredienserna: Lax och torsk 9 hg tillsammans, skalade räkor + lag, gullök, purjo, zucchini, morot, fänkål, citron (smaksättning direkt i den färdiga soppan), dill (stjälkar och ca hälften av kvistarna får gå med från början. Resten garnerar jag med), vitt vin, vispgrädde, crême fraiche, saffran, salt och peppar. tyvärr glömde jag ställa fram smöret men det är ändå ingen risk att det blir bortglömt.

Här följer resten av receptet. Glöm inte att kolla på klockan, just nu 16.57Mis-en-placen är klar, grönsakerna skalade och hackade. Fisken skär jag medan grönsakerna kokar färdigt i räkspad och vin. Klockan 17.12 …Grönsakerna är i samt det mesta av vinet och räkspadet, därefter ska det få koka ca 10 minuter. Klockan är nu 17.20…Grönsakerna är klara och nu ska grädde och cf i, tiden ca 17.22 …Grädde och cf får sjuda sakta några minuter och sedan lägger jag i den tärnade fisken. Klockan är 17.28.Soppan är klar, klockan är 17.36. Soppan ska inte koka efter att fisken kommit i, endast sjuda minimalt under försiktig omrörning, fisken blir klar ändå på bara några minuter. Hela tillagningstiden är 39 minuter och under tiden har jag hunnit ställa undan, stoppa i diskmaskinen och duka bordet.

Vad kostar kalaset? – ca 45:–/person

Annonser

2 responses to “SOPPA PÅ EN SPIK

  1. Mumma för en liten gumma!!
    Knyckar genast det här receptet…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s