FETMAOPERATIONER – GASTRIC BYPASS

FETMAOPERATIONER STOPPADE

efter bråk om priset står det i dagens Helsingborgs Dagblad. Det är Lena (fingerat namn) som är 45 år och bor utanför Helsingborg som kommit i kläm. Efter en stroke och därefter viktuppgång med 25 kg blev hon remitterad till Landskrona lasarett för bedömning avseende fetmaoperation.
Lena säger i artikeln att hon har ett BMI på 37, vilket kvalificerar henne för en operation, dvs operationen bekostas av sjukvården.

Tyvärr för Lena

i alla fall enligt Lenas sätt att se det, är det ca två års väntetid för GP i Skåne. Därför vände hon sig till Kalmar som har betydligt kortare väntetid, endast ca en månad. Men när det blev dags för operationen blev det stopp. Anledningen var att Kalmar ville ha för mycket betalt, 90.000:–, vilket enligt Region Skåne var ca 25.000:– för mycket! Riksavtalet säger 66.000:–.
Kalmar vill tjäna pengar kommenterar Anita Olsson på Region Skåne 😉

De leker med mitt liv säger Lena, som tycker att 25.000:– är mycket pengar men säkert värderar sitt liv mycket högre.

Det är med blandade känslor

jag läser den här artikeln. Naturligtvis känner jag med Lena. Hon sätter hela sitt hopp till den här operationen som ska ta henne ur den svåra situation hon befinner sig i. Just nu är hon säker på att så snart operationen är över kommer hon att gå ner i vikt och få ett helt nytt liv, fri från alla problem med övervikt, hjärt-/kärlproblem och med minskad risk för diabetes och högt blodtryck. Men blir det så?

När nu Lena

kanske ändå måste vänta två år på operationen, varför inte testa LCHF?
Om alla de som berättar (anekdotiska bevis) om vilka fantastiska hälsoförbättringar de upplevt och hur bra de gått ner i vikt o.s.v., talar sanning, då har ju Lena allt att vinna och inget att förlora på att prova på. Jag har själv, och många vänner till mig, kunnat gå ner mer än de där 25 kilona Lena pratar om och fått ordning på både diabetes och hjärt-/kärlhälsa. 😉

Ett svar till “FETMAOPERATIONER – GASTRIC BYPASS

  1. Ping: SKÄRA ELLER BANTA | Bertil Lind

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s