MATREVOLUTIONEN

JESUS ELLER CHE GUEVARA?

Andreas har valt att kalla sitt korståg mot etablissemanget för Matrevolutionen, och visst är det revolutionerande tankar i stora delar men det mesta är ändå sunt förnuft.

Jag har käkat enligt LCHF sedan mars 2008, alltså snart tre år, gått ner 35 kg och är omedicinerad D-2. Under tiden har jag som förläggare gett ut tre böcker med nära anknytning till LCHF-kost: Vägen från 137 kg och Från mitt kök, båda av Anna J.D. Jacobsson samt Energibarnvåra älskade skitungar av Anna Hallén (boken framhåller nyttan av att äta enl. LCHF för bokstavsbarnen) . –  Annika Dahlqvist, Sten Sture Skaldeman, Gunnar Lindgren, Lars-Erik Litsfeldt, Uffe Ravnskov, Ralf Sundberg, Jörgen Vesti Nielsen och även Kostdoktorn själv har jag alla hört föreläsa och träffat. Vissa av dem flera gånger och jag har läst de flesta böcker som givits ut av ovanstående. Jag har hängt på KiF i ett par år och surfat vidare på alla länkar som verkat intressanta. – Så du kan tro mig, jag har koll på det mesta om kosten och därför tror jag inte att boken i första hand är skriven för sådana som mig.

Ändå hittar jag mycket

som jag inte tidigare sett eller lagt märke till. Exempelvis avsnittet om epilepsi s 129 ff. Jag har ofta sett att man refererar till att barn med epilepsi behandlas med ketogen kost. Referenserna syftar till att bevisa att LCHF inte är farligt och att det finns lång erfarenhet med kosten. I Matrevolutionen tar Andreas upp frågan på ett sätt som fick mig att se barnen som finns bakom de här referenserna, att inse hur mycket lågkolhydratkost kan betyda för den enskilde individen. Fallet Charlie Abraham är just en sådan beskrivning som berör mig.

En rolig

fotnot hittade jag på sid 170, den handlar om dr Thomas Bolte som sökte jobb hos Atkins. Under jobbintervjun slapp det ur honom: ”Men jag tror ju inte på lågkolhydratkost.” Atkins skrattade och sa: ”Oroa dig inte. Det kommer du att göra.”
Sådana klipp ur verkligheten och när Andreas berättar om sina möten med människor som länge jobbat hårt för att slå hål på etablissemangets cyniska våldtäkt på sjuka och utsatta människor ger liv åt boken och gör att man har svårt att lägga den ifrån sig.
(I Sverige har vi SLV:s kostråd för skola och omsorg som kan få mig att se RÖTT).

Som jag visst nämnde

har jag läst det mesta men Matrevolutionen sammanfattar och förklarar på ett utmärkt sätt allt det jag hittat tidigare. Om den här boken hade funnits för tre år sedan kunde jag sparat mycket tid. 😉
Å andra sidan har väl Andreas använt samma tre år att samla den här informationen.

Jesus eller Che?

var ju frågan. Ja, kanske lite både ock. Till större delen handlar det om en Messias som vill frälsa världen. Revolution är det bara när han ryter till om SLV, Den sista bromsklossen.

6 svar till “MATREVOLUTIONEN

  1. Vill ha min julklappsbok nu, nu, NU! 😉

  2. Haha, and I will! Ses om två veckor. 🙂

  3. Ping: Fler reaktioner på Matrevolutionen | Kostdoktorn.se

  4. En mycket välskriven recension. Inte visste jag att du var så påläst 🙂
    Bästa hälsningar
    Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s