GRÄDDHYLLAN

… har man ju hört talas om, men smörhyllan??? Riktigt vackert, eller hur. På ICA-Maxi på Råå har jag tagit bilden. Smör från alla möjliga leverantörer: Finska Valio, Skånemejerier (på tok för dyrt, 17:– för 250 gr) ICA:s egna varor (förmodligen Arla) och så Arlas egna varor. Osaltat, normalsaltat och extrasaltat. 😉

Och varför

är det så många sorters smör undrar du kanske. Det beror troligtvis på att det börjar säljas alltmer smör i Sverige, vilket i sin tur gör det så mycket intressantare för producenterna. Vilket i sin tur gör att det blir konkurrens och därmed billigare för oss LCHF:re. Och det tycker jag är bra.

6 svar till “GRÄDDHYLLAN

 1. Till slut kanske det till och med säljs som smör i solsken? 🙂

 2. Det är härligt att se konkurrens mellan leverantörerna – samtidigt blir det lite svårt för oss konsumenter att hålla koll på vad som är bra/dåligt!
  För med konkurrensen kommer smygfusket? Eller?
  Kanske jag som är för misstänksam!

  • När det gäller smör kan man bara konkurrera med priset, den snyggaste förpackningen och genom marknadsföringen. Själva produkten är oantastlig, smör består alltid endast av mjölkfett, salt och mjölksyrakultur. Inga andra tillsatser eller fetter får förekomma.

 3. åh jöses vilken härlig syn!

  Tack!

  😀

  • Idag var det extrapris på Skånemejeriers 250 grams paket. Två för 25 kronor, jag köpte sex paket. Ett gick åt i fisksoppan (som iofs kommer att räcka till sex stora portioner).

 4. Ping: SMÖR | Bertil Lind

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s