Jag skiter i de andra …

Har någon tänkt på

att nästan alla vi möter från etablissemanget, alltså det vanliga (inte LCHF-etablissemanget) med kostexperter och professorer, är smala människor.
Stephan Rössner, Ulf Risérus, Mette Axelsen, Annica Sohlström, Ulf Becker, listan kan göras hur lång som helst. Den ende som sticker av i detta sammanhang är väl Claude Marcus.

Annica Sohlström, Ulf Becker, Lena Björck, Stephan Rössner, Claude Marcus, Ulf Risérus i vimlet.

Hur har det kommit att bli så? Kan det ha något att göra med ögonblicket för själva yrkesvalet? Yrkesvägledaren sitter där med en lagom tjock liten flicka framför sig. Det gäller att hitta en lämplig studieväg. Tänker han då – tja dietist kanske eller  nutritionist. Hon är ju redan är tjock så är det väl lämpligt att hon får lära sig så mycket som möjligt om mat och livsstil. – Knappast, det får bli kassan på Konsum. Det duger inte med en dietist som inte ens kan hålla reda på sin egen kropp.

Vi är faktiskt först i världen

att ta fram gränsvärden för vilken bukhöjd (sagitalala höjden) som är förknippad med starkt ökad förekomst av dåliga blodfetter, rubbat blodsocker och andra störningar i ämnesomsättningen som kan bidra till hjärt-kärlsjuklighet, säger ovannämnda docent Ulf Risérus vid Uppsala universitet, kronprins efter Rössner. Bukhöjd har länge använts för att mäta hur mycket fett som finns lagrat emellan organen i bukhålan, vilket anses som extra farligt framför allt för mäns metabola hälsa. Genom att ange en exakt höjd som inte får överskridas anser Risérus att han och hans kollegor kommit på något viktigt om övervikt.

Jag tycker

att hela det här gänget snart borde ha slingrat färdigt, att de snart inser att det är dax att öppna ögonen för LCHF.

Om man har de rätta anlagen för att omsätta kolhydrater till blodsocker och fetma så blir man tjock och sjuk (diabetes) av bröd, potatis, pasta, ris, müssli och socker. Då hjälper det inte att försöka svälta och springa mera. Det enda som hjälper är att sluta äta spannmål. Och naturligtvis, om man inte äter det nyss nämnda så blir det i stället mer av det andra, kött, fisk, ägg, smör, grädde, nötter – inget dåligt byte 😉

De andra

de där som bestämmer vad vi ska äta och inte äta. De smala experterna, som inte kan förstå oss som inte är som dem, vi som är tjocka och sjuka pga maten de förespråkar t.o.m. till försvarslösa barn. Det är dem jag skiter i …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s