Bygget går enligt plan

Tidsåtgången för de

olika momenten i uppförandet av ett hus verkar för den oinvigde helt obegripliga. Om det tar en dag att sätta upp hela huset, hur kan det då ta två veckor innan man får på takpannorna? – Blir det inflyttning på fredag, eller …?

Nej, det krävs massor av handpåläggning innan ett hus blir färdigt, om det ska bli bra alltså. Under monteringsdagen var det fem man som jobbade i vardera tretton timmar = 65 mantimmar. sedan dess har det varit i snitt tre man på bygget som jobbat 8-timmarsskift under nio arbetsdagar, alltså mer än 200 timmar. Och det har hänt motsvarande mycket under den här tiden.

Bildbevis inifrån : Överst, en hård isoleringsskiva monterad för att lämna luftspalt mot yttertaket när lösullen senare skall sprutas in på bjälklaget.
Följande: Lennart monterar gångbord på vinden inför framtida besiktningar.
Mellanväggar med en sidas beklädnad i väntan på elektriker och rörläggare, bilden tagen från stora sovrummet. Nästa bild är tagen rakt in i det som ska bli gästtoan.

Nederst; Krille och Lennart i städtagen. Här framgår tydligt hur högt det är i tak, över fyra meter, i vardagsrummet.

Bildbevis utifrån: Återigen är det Lennart som är i farten, nu med att såga till grundmålade brädor till underslagen.
Nästa bild visar vindskivor och underslag, blockskarvarna i hörnen är inklädda med fasadpanel.
Nederst: Taket är förberett inför nästa stora moment, läggning av taktegel.

Garaget restes

två dagar efter huvudbyggnaden och är nu taktäckt med takboard. Tegelläktena är på plats inför läggningen av taktegel.Det här är garaget men det kommer att användas för boklager och packning. Utvändigt har man satt panel i taket i carporten och inne i garaget har snickarna satt plast och glespanel i taket.

Det är nu precis

två veckor sedan huset restes och vi är snart framme vid nästa ”stora händelse” – taktäckningen.

6 svar till “Bygget går enligt plan

 1. Kul att se interiörsbilder! Nu börjar man ju kunna föreställa sig rummen. Den där Lennart verkar vara en flitig karl, tror du man kan låna ner honom till Frankrike för lite snickerijobb? Det ska bli spännande att följa fortsättningen av bygget. Men vad menar du med att taktäckningen är nästa stora händelse? Vad hände med resningsgillet? 😉

  • Lennart är mycket flitig, liksom de övriga i den firman 🙂
   Taktäckningen menar jag är när takpannorna lyfts upp och lägg på plats, vilket du snart kommer att få se. Det finns nämligen lika många trevliga bilder där så det blev bara för mycket att sätta allt i samma inlägg.
   Resegillet, eller som de säger uppåt landet, taklagsfesten blir i december när alla entreprenörer har hunnit komma med i projektet. Naturligtvis hoppas jag att du är i Sverige då så att du kan vara med. Då kan du ju också försöka engagera Lennart 😉

 2. Bra plan! Jag ska kolla kalendern. 🙂

 3. Jag blir nästan en smula grön i ansiktet! 😉 Det kommer bli en fantastiskt hus! Nåja, nu ska det ju bo sådana människor i det också så det känns väl lämpligt… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s