Coleslaw

Varje bloggare

med självaktning bör ha ett eget recept på detta populära tillbehör till grill- och vardagsmat.

HÄR ÄR MIN COLESLAW

Vitkål, morötter, rödlök och äpple i proportioner som just DU vill ha det. Här kan man gott vara självisk och oavsett hur du blandar till det kommer dina gäster att älska den här salladen.

Gör en majonäs på en äggula, en tsk senap (jag brukar ta dionne+slotts) 1 msk vinäger. Vispa en stund i en skål så att allt är ordentligt blandat och har ung. rumstemperatur. Droppa i olja (jag brukar ta oliv+rapsolja i lika delar) under fortsatt vispning. Efter hand kan man öka från dropp till fin stråle. Fortsätt tills majon är så hård att vispen kan stå kvar. Smaksätt med salt och ev. mer vinäger.

Skär kålen riktigt fint. Det går också att strimla med osthyvel. Lägg kålen i salladsskålen, salta och rör om. Låt kålen stå så i ca en timme så att en del av vätskan dras ur.
Skala och strimla morötterna på den grova sidan. Finhacka löken. Kärna ur äpplena och skär i tunna stavar.
Häll bort vattnet från kålen och blanda ihop grönsakerna.

Rör ner majonäsen och ca dubbelt så mycket CF.


Det går att använda salladen direkt men den blir betydligt bättre dagen efter.

Annonser

One response to “Coleslaw

  1. Salladen var mycket god och det tyckte alla. Det var bra att få receptet så här i lugn och ro på bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s