Riktig smör ska det va’

Uppdatering!

Enligt http://mentoronline.se börjar det hända saker i matbranshen.

Enligt branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel har svenskarnas inköpsvanor nu ändrat sig mot mer fett och mer socker.

Mentor online

tycks anse att det här inte är bra, tvärtemot hur vi som äter lchf tolkar nyheten.

Bland annat missar man det fina med att sockret ERSÄTTER lightprodukterna 🙂

Konsumtionen av fett och socker ökar igen, medan nyckelhålsmärkta produkter blir kvar på hyllorna, enligt rapporter i media.”

Nu ska det vara riktigt smör, vispgrädde och sockerbaserad läsk. Lightprodukterna tappar liksom nyckelhålsmärkta varor.

Tyvärr rapporterar man samtidigt att det går dåligt för ekologiska produkter, man gissar på att det är plånboken som avgör i slutänden.

Mer i ämnet hittar du på Kostdoktorn.se

3 svar till “Riktig smör ska det va’

  1. Att plånboken styr är väl inte konstigt… Har du sett hur tråkiga och vissna eller små de ekologiska grönsakerna är tex? Nä, då betalar jag hellre ett humanare (ur min plånboks perspektiv) pris för de icke-ekologiska varorna. Detsamma gäller dessvärre kött odyl, inte att det är visset men väl att det är små förpackningar, och bor man då som jag 2.5 mil från närmaste centralort med en någorlunda affär, ja då får det bli så…. Med en familj på 4 pers varav en är tonåring o 2 är vuxna….

    • Det är nog ingen som gör ”rätt” hela tiden i de här frågorna. Jag är inte så säker på att ekologiskt och naturbetes och viltfångat alltid är väldigt mycket bättre än alternativen. Men, om vi åtminstone ibland gör dessa val, trots högre pris finns det hopp om en större och bättre marknad på sikt, som i sin tur kan ge ”humanare” priser.

  2. Just att naturbeteskött och ekologiskt kött är nyttigare, det tycker jag nog är sanning. Men att det ska vara så förbaskat mycket dyrare bara för att de föder upp djuren på ett naturligare sätt? Mycket underligt! De får ju inte ens bekosta en kur på antibiotika om djuret blir sjukt.
    Nåväl, jag har eget kött i form av får som jag föder upp varje år =) Och där pratar vi naturbete. De går ute hela året och lever, på sin höjd, på pellets när de precis lammat, tackorna. Bara för att bli starka. I övrigt är det hösilage på menyn.
    Mycket trevlig blogg fö!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s